Website onderhoud

Onderhoud aan mijn website … Is dat wel nodig?

Is het onderhouden van uw WordPress website nodig? Daarop heb ik een duidelijk antwoord en dat is: Ja!
Wordpress is een systeem waarop regelmatig updates worden gedaan en hierdoor kan het gebeuren dat delen van uw website niet meer juist worden weergegeven of zelfs helemaal niet meer werken. In het ergste geval is heel uw website niet meer werkend of wordt uw website gehackt. Als uw website gehackt wordt en hierdoor op een blacklist terecht komt, kan het zo zijn dat uw mails niet meer verstuurd worden naar uw klanten.

Onderhoud van uw website is dus belangrijk. Het onderhoud van de website houdt in dat er wordt gezorgd dat de laatste versie van WordPress wordt geïnstalleerd en dat alle plug-ins en thema’s up-to-date zijn. Natuurlijk betekend dit ook het signaleren van problemen met  verouderde plug-ins en het aanbieden van een alternatief voor deze plug-ins.

Dit is niet wat wil je niet dat je klanten te zien krijgen
Dit is niet wat wil je niet dat je klanten te zien krijgen

Wat kost het onderhoud van mijn website?

Voor het onderhoud van uw website kunt u een onderhoudscontract afsluiten. De kosten voor dit abonnement zijn € 150,00 per kwartaal. Wat doen wij dan precies voor u?

– Backup maken van de database
– Backup maken van de belangrijkste bestanden (in overleg)
– Upgrade van WordPress
– Upgrade van plugins
– Opruimen van spamberichten

De abonnementen starten met een volledig up-to-date website. Afhankelijk van de achterstand van de updates brengen wij voor het up-to-date brengen van de website de daarvoor benodigde tijd extra in rekening. Als u na het in gaan van het abonnement zelf wijzigingen aan de website aanbrengt (nieuwe plug-ins, wijzigingen in het thema, wijzigingen in WordPress bestanden) waardoor er problemen ontstaan bij een update, is het oplossen van die problemen voor eigen risico.

Het  abonnement is exclusief de licentiekosten van premium plug-ins. Meestal zijn licenties van premium plug-ins zijn 1 jaar geldig en dienen dan tegen een (meestal lager) tarief verlengd te worden. Zonder een geldige licentie kan en mag de plug-in nog wel gebruikt worden, maar hiervoor kan dan geen update meer gedaan worden. Het kan voorkomen dat een update van WordPress er voor zorgt dat een plug-in niet meer werkt als deze niet geüpdate is. De licentieprijzen verschillen per plug-in. Als u zelf de plug-in aangeschaft, dan zorgt u zelf voor verlenging van de licentie. Als de plug-in via ons is aangeschaft, dan nemen de kosten voor licentieverlenging mee in de facturering.
Prijzen zijn excl. 21% BTW.